آموزش کامپیوتر و فناوری روز دینا ، اخبار علمی

آموزش کامپیوتر و فناوری روز دینا ، اخبار علمی

آموزش برنامه نویسی و وب شبکه نرم افزار و اخبار علمی ، تازه های فناوری ، طب سنتی ، کشاورزی
آموزش کامپیوتر و فناوری روز دینا ، اخبار علمی

آموزش کامپیوتر و فناوری روز دینا ، اخبار علمی

آموزش برنامه نویسی و وب شبکه نرم افزار و اخبار علمی ، تازه های فناوری ، طب سنتی ، کشاورزی

چگونه در باغچه خودمان توت فرنگی پرورش دهیم

چگونه در باغچه خودمان توت فرنگی پرورش دهیم

منبع : Houzz۱۵:۰۲:۵۱ ۲۳ فروردین ۱۳۹۴
N
چگونه در باغچه خودمان توت فرنگی پرورش دهیم

توت فرنگی یکی از میوه های بسیار خوش طعم است که کمتر کسی پیدا می شود آن را دوست نداشته باشد. فکرش را بکنید خودتان در باغچه حیاطتان یا در یک گلدان توت فرنگی پرورش دهید.

2851b554002c1ded_8532-w422-h422-b0-p0--landscape

میوه های رسیده و آبدار توت فرنگی یکی از شیرین ترین طعم هایی هستند که طبیعت به ما هدیه کرده است. جالب است بدانید که یکی از راحت ترین گیاهان قابل پرورش در باغچه نیز توت فرنگی است. این گیاه در بهار گل می دهد، در بهار و تابستان میوه می دهد، و تقریبا در تمام طول سال برگ های سبز زیبا به باغچه شما خواهد داد. چه چیزی بهتر از این می خواهید؟

در روش سنتی معمولا توت فرنگی را در ردیف هایی طولانی یا تپه های کوچک دراز پرورش می دهند. اما در باغچه های خانگی معمولا به صورت پوشش دهنده زمین یا لبه باغچه کاشته می شود. اگر خاک باغچه عمق ندارد می توانید مطابق تصویر از باغچه های مرتفع استفاده کنید به این ترتیب هم توت فرنگی شما به خوبی رشد می کند و هم چیدن میوه های راحت تر می شود. حتی اگر باغچه ندارید جالب است بدانید که توت فرنگی در گلدان های استاندارد، شیشه های مخصوص توت فرنگی و باغچه های آویزی ( در عکس های بالا نشان داده شده اند) نیز به خوبی رشد می کند. فقط حواستان باشد توت فرنگی را جایی که قبلا در آن بادنجان، فلفل، گوجه یا سیب زمینی کاشته اید، نکارید.

a5910105002c169e_6661-w422-h422-b0-p0--landscape

با اینکه توت فرنگی گیاهی همیشگی است، معمولا بعد از چند سال دیگر میوه دادنش دچار مشکل خواهد شد. باید برنامه ریزی داشته باشید تا گیاه توت فرنگی را هر سه یا چهار سال تعویض کنید. حتی ممکن است در شرایط آب و هوایی سخت تر مجبور شوید هر ساله آنها را عوض کنید.

2801ad6100f43f03_4202-w746-h496-b0-p0--landscape

بهترین زمان برای کاشتن توت فرنگی در آب و هوای سرد سیری در ماه اول بهار است و در آب و هوای گرم سیری توت فرنگی را اواخر زمستان و اوایل بهار بکارید.

نور مورد نیاز: نور کامل خورشید یا بخشی سایه برای انواع توت فرنگی

آب مورد نیاز : روزانه نیاز به آبیاری دارد.

توت فرنگی را باید در خاک غنی و عمیق که درصد اسیدی کمی دارد یا اصلا خنثی است، بکارید. اگر خاک باغچه شما عمیق و غنی نیست همانطور که بالاتر اشاره کردم می توانید از باغچه های مرتفع یا ردیف های تپه ای یا گلدان های استاندارد بکارید.

گیاه را داخل خاک قرار داده ریشه های آن را پخش کنید و سعی کنید فاصله بین آن و دیگر گیاهان را رعایت کنید. سعی کنید این گیاه را تا جایی که می توانید عمیق بکارید و بعد روی ریشه ها را کاملا با خاک بپوشانید و محکم کنید. اگر از گلدان استفاده می کنید باید حداقل 8 اینچ عمق داشته باشد و یا اگر از باغچه های آویزی استفاده می کنید باید حداقل 12 اینچ عمق داشته باشد

گیاهان مناسب برای نگهداری در آپارتمان

گیاهان مناسب برای نگهداری در آپارتمان


 
گیاهان مناسب برای نگهداری در آپارتمان

چه دستتان در پرورش گل به طور ویژه ای توانمند باشد، چه نباشد، احتمالا علاقه دارید فضای داخلی منزل خود را تا جایی که می توانید سبز تر کنید. البته منظور ما استفاده از کلم پیچ و اسفناج نیست، ما درباره گیاهان آپارتمانی صحبت می کنیم.

آیا می دانستید ثابت شده است که برخی گیاهان مشخص باعث بهبود کیفیت فضای منزل می شوند. لوازم الکترونیکی، رنگ ها و مواد چسبنده تنها چند مورد کوچک از لیست بلند چیزهایی هستند که در خانه سم تولید می کنند. فکر نمی کنم لازم باشد منابع مختلف انتشار کپک و قارچ را که باعث ایجاد بیماری های سخت در افراد دارای آلرژی می شود، را نام ببریم.

قطعا محصولات زیادی در بازار موجودند که می توانید از آنها به عنوان پاک کننده هوا استفاده کنید. اما وقتی امکان استفاده از محصولات طبیعی هست، چرا از چیزی که ساخته بشر است استفاده کنیم؟

در ادامه تصویر تعدادی گیاه که برای نگهداری در منزل یا آپارتمان مناسب هستند را قرار داده ایم. نه تنها با نگاه کردن به این گیاهان حالتان بهتر می شود بلکه فضای خانه شما را نیز تمیز و سالم می کنند.

پیچک انگلیسی

5abedec07272d17d1a7b08a7aade0b0708468c3a

 

برای آنهایی که از آلرژی قارچی رنج می برند، داشتن این گیاه در خانه ضروری است. ثابت شده است که این گیاه کاهش دهنده گرد و خاک و قارچ موجود در فضای خانه است.

گل داوودی

3b3c11bf9ac2a100111af943b382447d1922d375

 

گل داوودی را می توانید داخل گلدان بکارید و داخل آپارتمان قرار دهید. این گل دشمن آلاینده های موجود در هوا است. داوودی آلاینده هایی نظیر آمونیاک و فرمالدئید را از بین می برد و هوای خانه را برای تنفس مطبوع می سازد.

پوتوس

465370047

 

این گل برای کسانی که تبحری در پرورش گل ندارند و فکر می کنند به قول معروف دستشان به گل نمی رود، گل مناسبی است. این گل با شرایط سخت سازگار است و با نور کم هم رشد می کند. پوتوس مناسب کسانی است که به تازگی شروع به نگهداری گل در منزل کرده اند. این گل آلاینده های مونوکسید کربن و فرمالدئید را از هوای منزل می زداید.

پپرومیا ابلق

459875661

این گل نه تنها بسیار زیبا است و نگاه کردن به آن به انسان انرژی می دهد بلکه درصد بالایی اکسیژن تولید می کند و سمومی مانند فرمالدئید را از هوای منزل می زداید.

گیاه انکبوتی

200408289-001

 

طبق آمارهای  NASAگیاه انکبوتی یک از سه گیاه برتر برای از بین بردن فرمالدئید از هوا است. این گیاه را به راحتی می توانید در باغ و باغچه های فروش گل بیابید و خریداری کنید.

بگونیا

5f26e94d0593008aabe51f0da47860bcfd4c3231

 

این گیاه که به راحتی در گلدان یا هر ظرف دیگری قابل پرورش است، از بین برنده بنزن موجود در هوا ناشی از جسب های استفاده شده درمنزل است.

برگ‌قاشقی یا گل چمچه‌ای یا اسپاتیفیلوم

0d8950e50716628b913893c48eb6521d9a2cb1de

این گیاه علاوه بر زیبایی که به خانه شما می دهد، در تمیز کردن و پاک کردن هوای منزل از آلاینده ها و آلودگی ها معجزه می کند. این گیاه مخصوصا مناسب از بین بردن بنزن و استون موجود در هوا ناشی از رنگ و لوازم الکترونیکی است.

فیکوس بنجامین یا بنجامین انجیری

c2f0748d8717b6d16aac9555881efd70d7df5218

این گیاه در واقع نوعی درخت است که به خوبی در فضای بسته آپارتمانی رشد می کند. این گیاه بلند و زیبا است و نمایی فوق العاده به منزل شما می دهد. علاوه بر این پاک کننده بی نظیری برای هوای منزل شماست. این گیاه آمونیاک، فرمالدئید و زایلن موجود در هوا را می زداید.

بامبو

chamaedorea

 

گیاه بامبو رتبهسوم لیست پاک کننده ترنی گیاهان موجود NASA را از آن خود کرده است. این گیاه در از بین بردن فرمالدئید و زایلن معجزه می کند.

سرخس برگ شمشیری

Boston-fern-1

 

این گیاه موثرترین گیاه آپارتمانی برای از بین بردن سموم هوا شناخته شده است. این گیاه بیش از هر گیاه دیگری می تواند در بازه زمانی یک ساعته فرمالدئید را از بین ببرد.

6نوع سبزیجاتی که به سرعت رشد می کنند

نوع سبزیجاتی که به سرعت رشد می کنند

منبع : About۱۴:۳۵:۰۹ ۰۱ اردیبهشت ۱۳۹۴
N
6 نوع سبزیجاتی که به سرعت رشد می کنند

یکی از بهترین کارها برای استفاده از هوای خوب بهار و تابستان، کاشت گل و گیاه است. از آن بهتر کاشتن سبزیجات است تا هم از رنگ سبز آن‌ها استفاده کنید و هم از حاصل دسترنج خود به سفره اضافه کنید.

ایرانیان از قدیم‌الایام به خوردن سبزیجات و کاشت آن‌ها عادت داشته‌اند اما اخیراً و به خاطر شرایط زندگی در آپارتمان‌های کوچک کم‌کم عادت کاشت سبزی از سرمان افتاده است. حتی اگر باغچه نداشته باشید می‌توانید سبزیجات را در گلدان پرورش دهید.

در این مطلب 6 سبزی که رشد زیادی دارند و طی دو یا سه هفته می‌تواند محصول آن را کشت و مصرف کنید را معرفی می‌کنیم.

 

 

img_1376

لوبیا

صبر کنید تا اواسط بهار که خاک گرم شده است و دانه‌های لوبیا را بکارید، این لوبیا سریع رشد می‌کند و طی 50 تا 70 روز محصول می‌دهد. می‌تواند با جایگزینی گیاه لوبیایی که محصولش چیده شده است می‌توانید در سرتاسر بهار و تابستان لوبیا داشته باشید.

 

 

Onion-Row1

پیازچه

پیازچه برعکس پیاز که به زمان زیادی برای رشد نیاز دارد، طی 20 تا 30 روز محصول می‌دهد. جالب اینکه پس از کشت بازهم دانه این گیاه رشد می‌کند و محصول می‌دهد.

 

 

 

 

 

sugar-snap-peas

نخودفرنگی

نخودفرنگی یکی از راحت‌ترین گیاهان برای کشت است. البته اگر هوای بهاری کمی خنک‌تر باشد و روزهای بارانی نیز داشته باشد گیاه نخودفرنگی طی 50 روز رشد می‌کند.

 

 

117568-1

تربچه

تربچه را باید زود چید در غیر این صورت سفت و پوک می‌شود. شما باید شرایطی فراهم کنید که سرعت رشد این گیاه بالا برود. می‌توانید یک هفته در میان گیاهان را جایگزین کنید تا همواره تربچه داشته باشید.

 

 

 

 

lettuce-bed-large

کاهو و دیگر سبزیجات مخصوص سالاد

دانه‌های این گیاهان بهترین گزینه‌ها برای کاشتن در ابتدای فصل بهار هستند. چراکه دانه‌های این گیاهان در مقابل میزان کمی سرما مقاوم هستند. اکثر این گیاهان بعد از دو ماه آماده کشت هستند.

 

 

img_1408

شلغم

شلغم یکی از سبزیجاتی است که سریع رشد می‌کند. جالب اینکه وقتی منتظر هستید تا شلغم به‌اندازه کافی رشد کند می‌توانید از برگ‌های این گیاه برای برخی غذاها استفاده کنید. این گیاه را نیز با جایگزین کردن می‌توانید برای مدت زیادی کشت کنید. زمان رشد این گیاه بین 40 تا 60 روز است.

زیباترین خانه درختی های آپارتمانی

 

زیباترین خانه درختی های آپارتمانی

N

اگر قرار باشد کسی خانه خود را در مناطق روستایی و طبیعت زیبای آن رها کند و به شهر بیاید احتمالا باید در چنین آپارتمانی زندگی کند.

landscape-1426878113-gallery-1426868020-verde-02

این مجتمع آپارتمانی 5 طبقه که در شهر تورین ایتالیا قرار دارد به گونه ای طراحی شده است که بتواند فضای طبیعی و سرسبز اطراف شهر را به داخل شهر بیاورد.

1426877759-syn-11-1426870485-verde-03

معمار این ساختمان زیبا، لوچیانو پیا، تنها به فکر ایجاد نمایی زیبا نبوده است بلکه 150 عدد درخت و گیاهی که او در قسمت های مختلف این ساختمان تعبیه کرده است، نزدیک به 200 هزار لیتر دی اکسید کربن را در یک ساعت جذب می کند. این بدان معنا است که ساکنین این خانه به خاطر وجود این گیاهان از آلودگی هوای شهر در امان هستند. علاوه بر آن این گیاهان عایق بسیار خوبی برای جلوگیری از آلودگی صوتی نیز هستند.

1426877766-syn-11-1426871273-verde-05

یکی دیگر از ویژگی ها مثبت این گیاهان سایه ای است که آنها در فصل تابستان برای این آپارتمان ها ایجاد می کنند به همین خاطر ساکنین این خانه ها به روشن کردن کولرهای خود برای مبارزه با اشعه های تند خورشید که از طریق پنجشنبه وارد خانه می شوند نیازی ندارند.

1426877767-syn-11-1426871491-verde-011

از طرفی این گیاهان باعث می شوند آپارتمان ها در طی ماه های سرد سال گرم تر باشند. این درختان و گیاهان به طور تصادفی انتخاب نشده اند بلکه طراح آنها آقای پیا ، آنها را با در نظر گرفتن تنوع برگ ، رنگ و گل انتخاب کرده است.

ادامه مطلب ...

آهن؛ عنصری برای خون شما

آهن؛ عنصری برای خون شما


یکی از دلایل اصلی کم خونی در کشور ما فقر آهن می باشد. این ماده ی معدنی در گوشت ها مانند گوشت قرمز، گوشت ماکیان، جگر و در حبوباتی چون لوبیاها، در عدس و تخم مرغ یافت می شود. علاوه بر میزان آهن یک ماده ی غذایی باید به میزان جذب آن توسط بدن نیز توجه داشت.
منابع غذایی آهن

یکی از نگرانی های همیشگی خانم ها، تامین آهن کافی جهت جلوگیری از کم خونی است. معمولا خانم ها، پس از شروع قاعدگی و محسوس شدن یک سری از علائم کم خونی، در صدد جبران کمبود آهن بر می آیند؛ چرا که اولین علت کم خونی را کمبود آهن می دانند.

بهتر است یادآوری کنیم که کمبود آهن می تواند یکی از علل کم خونی باشد وگرنه کم خونی علت های متفاوتی دارد که از جنبه های فیزیولوژیکی، متابولیسمی و.... قابل بررسی است.

 

 

میزان آهن مورد نیاز بدن

این بار ما به دنبال یادآوری آهن مورد نیاز بدن در سنین مختلف هستیم. به طور کلی خانم ها علاوه بر مرحله ی ذکر شده، در مراحل دیگری از زندگی مانند بارداری، شیردهی و خصوصا 3 سالگی به بعد کودک شان به علت اطلاع از تاثیر آهن در یادگیری، هوش و توانایی فیزیکی کودک، بیشتر به تامین آهن مورد نیاز  توجه می کنند.

به طور کلی نیاز افراد به آهن به شرح ذیل می باشد:

در سنین 4 تا 8 سالگی        10 میلی گرم

9 تا 13 سالگی                      8 میلی گرم

14 تا 18 سالگی                   در دختران 15 و در پسران 11 میلی گرم در روز

افراد بالای 19 سال              در زنان 18 و در مردان 8 میلی گرم در روز

هر کشوری برای تامین آهن مورد نیاز افراد برنامه های متفاوتی دارد. از جمله معرفی منابع آهن و نقش آن در بدن، در دسترس قرار دادن مکمل های مناسب در سنین مختلف، غنی کردن بعضی مواد غذایی با افزودن آهن در صنایع غذایی و... . اخیرا غنی سازی ماکارونی در ایران انجام شده است. 

پس از ورود مواد غذایی به بدن، مقدار آهنی که در دستگاه گوارش جذب

می شود به عوامل متفاوتی بستگی دارد، جالب است بدانیم حتی میزان

جذب توسط روده ها نیز تنظیم می شود. یعنی در زمان ذخایر کم آهن بدن،

آهن بیشتری و در زمان ذخایر کافی، آهن کمتری جذب می شود

مواد غذایی پُر آهن

در ادامه، چند ماده ی غذایی با مقدار آهن موجود در آن ها ذکر شده است:

جگر و احشای پخته                      3 سروینگ ( تقریبا 30*3)                10 میلی گرم

ماکیان و گوشت کبابی و پخته        3  سروینگ ( تقریبا 30*3)               3.1 میلی گرم 

گوشت دنده گوساله                     3 سروینگ ( تقریبا 30*3)                2.4 میلی گرم

لوبیا سفید پخته                            2/1 لیوان                                          4 میلی گرم

سویای پخته                                 2/1لیوان                                         4.5 میلی گرم

عدس پخته                                  2/1 لیوان                                        3.3 میلی گرم

لوبیا قرمز پخته                             2/1 لیوان                                        3.1 میلی گرم

نخود پخته                                    2/1 لیوان                                        2.4 میلی گرم

اسفناج پخته                               * 2/1 لیوان                                     3.2 میلی گرم 

پوره ی گوجه فرنگی                     2/1 لیوان                                         2.2میلی گرم

تخم مرغ                                      1 عدد                                               1 میلی گرم

آجیل مخلوط                                30 گرم                                              1 میلی گرم

بادام زمینی                                30 گرم                                            0.5 میلی گرم

* نکته ی مهم این است بدانیم اگر چه یک سری مواد غذایی مانند اسفناج جزء مواد غنی از آهن حساب می شوند، ولی به علت برخی مواد در آن ها مانند اگزالات موجود در آن ها میزان قابل توجهی از آهن آن ها قابل جذب نیست، البته سایر مواد موجود در آن ها از جمله اسید فولیک موجب بهبود خون سازی می شود.

 

جذب آهن در بدن

پس از ورود مواد غذایی به بدن، مقدار آهنی که در دستگاه گوارش جذب می شود به عوامل متفاوتی بستگی دارد، جالب است بدانیم حتی میزان جذب توسط روده ها نیز تنظیم می شود. یعنی در زمان ذخایر کم آهن بدن، آهن بیشتری و در زمان ذخایر کافی، آهن کمتری جذب می شود.

از عوامل دیگر، میزان زیست دسترسی آهن می باشد، به این معنی که چه مقدار از آهن موجود در ماده ی غذایی قابلیت

جذب شدن دارد.

منابع غذایی ویتامین ث

از جمله عوامل تاثیر گذار در زیست دسترسی آهن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- خوردن منابع ویتامین ث: مانند پرتقال و آب پرتقال تازه، بروکلی ، گریپ فروت، طالبی، گوجه فرنگی و آب آن.

2- مقدارحرارت و زمان پخت: همیشه مواد را در حرارت متوسط و با حوصله بپزیم. همیشه آب پز کردن و بخارپز کردن و در مرحله بعد کبابی کردن به سرخ کردن ارجح است.

3- حبوبات را حتما 24 ساعت قبل از پختن در آب فراوان خیسانده و هر 8 ساعت آب آن را عوض کنیم.

4- به خوبی غذا را بجویم.

5- جوانه زدن دانه ها نظیر گندم بسیار مفید است. این کار را خودمان در مورد بسیاری از دانه ها می توانیم انجام دهیم.

6- خوردن چند قاشق ماست همراه غذا(ایجاد محیط اسیدی برای جذب بهتر آهن)، ولی زیاده روی نکنیم!

شیر همراه غذا نخوریم.

7 – یک ساعت قبل از غذا و2 ساعت بعد از غذا چای و قهوه نخوریم.

و اما فراموش نکنیم که فقط به دنبال منابع غنی از آهن نباشیم، بدانیم که خوردن هر ماده ی غذایی بالاخره میزانی آهن دارد. در واقع رعایت تنوع غذایی و مصرف همه ی گروه های غذایی به مقدار مناسب خود مهم ترین عامل، در تامین نیاز کلی بدن است!

راحله باباپور

بخش تغذیه تبیان

این‌ها را بخورید تا آهن بیشتری جذب کنید

این‌ها را بخورید تا آهن بیشتری جذب کنید


اگر مدام احساس خستگی و بی‌حوصلگی می‌کنید، سر درد رهایتان نمی‌کند، بدنتان در مقابل بیماری‌ها و آلودگی‌ها حساس است و غیره احتمال آن وجود دارد کمبود آهن داشته باشید.

متأسفانه کمبود آهن به کم‌خونی و مشکلات بعدی منجر می‌شود. برای این که هر چه سریع‌تر از این کمبود پیشگیری کنید و دچار کم‌خونی نشوید به تغذیه‌تان اهمیت ویژه‌ای دهید. در این مطلب چند ماده‌ی غذایی را معرفی می‌کنیم که سرشار از آهن هستند. توصیه می‌کنیم آن‌ها را در الویت برنامه‌ی غذایی خود قرار دهید تا لازم نباشد درگیر دوا و دکتر شوید.

آویشن

آویشن، این گیاه معطر

 این گیاه معطر و خوش طعم سرشار از آهن است. باورتان می‌شود که در هر 10 گرم آن 12 میلی گرم آهن باشد؟ شک نکنید و به تمام غذاهایتان از پیتزا و آبگوشت گرفته تا انواع سالادها و خورشت‌هایتان آویشن اضافه کنید. با این کار با یک تیر دو نشان می‌زنید. اول این که از عطر و طعم بی نظیر آویشن استفاده کرده و غذاهای خوشمزه‌ای تهیه می‌کنید. دوم اینکه خودتان را از دچار شدن به کمبود آهن و کم‌خونی نجات می‌دهید.

علاوه بر آویشن، جعفری نیز سرشار از آهن است. در واقع هر 100 گرم جعفری حاوی حداقل 3.8 میلی گرم آهن است. از هر موقعیتی برای مصرف جعفری نیز استفاده کنید: برای تزیین روی سوپ یا کنار مرغ و ماهی. خلاصه این که آویشن و جعفری یادتان نرود.

 

جگر گوساله

جگر گوساله

دل و جگر و قلوه بزرگ‌ترین تأمین کننده‌ی آهن بدن محسوب می‌شوند. در واقع در هر 100 گرم آن‌ها 5 میلی گرم آهن وجود دارد. حتماً برای شما هم پیش آمده وقتی از کم‌خونی گله می‌کنید، همه جگر را پیشنهاد می‌کنند. بله جگر گوساله و دل و قلوه سرشار از آهن بوده و کمبود این ماده را به خوبی جبران می‌کنند.

توصیه می‌کنیم جگر را تازه به تازه مصرف کنید. 24 ساعت بعد از ذبح حیوان بهترین زمان مصرف جگر است. می‌توانید در هفته به جای گوشت قرمز چند گرم جگر میل کنید. این ماده‌ی غذایی خوشمزه به انواع مختلف آماده می‌شود. می‌توانید جگرها را به سیخ بکشید و یا اینکه ماهی تابه را داغ کنید مقدار کمی نمک به ته ظرف بپاشید و تکه های جگر را در آن قرار دهید تا مغز پخت شوند.

توجه داشته باشید که بلافاصله بعد از غذا چای ننوشید. به خاطر این که تانین چای

مانع از جذب آهن حاصل از مواد غذایی گیاهی می‌شود

توصیه می‌کنیم اگر از مشکلاتی قلبی عروقی رنج می‌برید در مصرف دل و جگر و قلوه حد تعادل را رعایت کنید، زیرا حاوی میزان زیادی کلسترول می‌باشند. در واقع جگر گوساله حاوی 400 میلی گرم کلسترول است. توجه داشته باشید مصرف دل و جگر برای افرادی که دچار نقرس هستند توصیه نمی‌شود.

علاوه بر این به مادرهای آینده نیز توصیه می‌کنیم از مصرف زیاد جگر بپرهیزند زیرا این ماده‌ی غذایی سرشار از ویتامین A است و دُز بالای آن به جنین آسیب می‌رساند.

فلفل و زردچوبه

چه می‌کند این زردچوبه

زردچوبه ادویه‌ای سرشار از آهن است. در واقع در هر گرم زردچوبه 0.6 میلی گرم آهن وجود دارد. برخی از خانم‌های خانه دار مصرف زعفران را به زردچوبه ترجیح می‌دهند. هیچ کس منکر خواص زعفران نیست ولی توجه داشته باشید که زردچوبه را از عرصه خارج نکنید. حتماً به پاستاها، ماهی، خورشت‌ها و غیره زردچوبه بزنید. توصیه می‌کنیم به غذاهای روزانه‌تان یک نوک انگشت از این ادویه‌ی خوش رنگ اضافه کنید تا کمبود آهن از شما دور باشد.

عدس

همان عدس خودمان

باید بدانید که عدس و همچنین لوبیاهای خشک و نخود بیشتر از غذای معروف و مورد علاقه‌ی ملوان زبل آهن دارند. در واقع در هر 100 گرم این حبوبات 1.5 و 3 میلی گرم آهن وجود دارد. به علاوه باید بدانید که این مواد غذایی سرشار از آهن، قندهای پیچیده و فیبر هستند که برای حفظ سلامتی بدن فوق‌العاده‌اند. یادتان باشد که عدس، لوبیا و نخود چربی ندارد و این یک مزیت بزرگ است تا بتوانید با خیال راحت از آن‌ها استفاده کنید.

توصیه می‌کنیم که عدس، نخود و لوبیاها را قبل از پخت، یک شب بخیسانید. برای اینکه میزان جذب آهن موجود در آن‌ها را بالا ببرید از مواد غذایی حاوی ویتامین C استفاده کنید. به عنوان مثال از لیموترش و جعفری استفاده کنید. اگر آن‌ها را سرد میل می‌کنید با فلفل دلمه‌ای، بروکلی یا کلم برگ مصرف کنید.

زردچوبه ادویه‌ای سرشار از آهن است. در واقع در هر گرم زردچوبه 0.6 میلی گرم آهن وجود دارد. برخی از خانم‌های خانه دار مصرف زعفران را به زردچوبه ترجیح می‌دهند. هیچ کس منکر خواص زعفران نیست ولی توجه داشته باشید که زردچوبه

را از عرصه خارج نکنید

توجه داشته باشید که بلافاصله بعد از غذا چای ننوشید. به خاطر این که تانین چای مانع از جذب آهن حاصل از مواد غذایی گیاهی می‌شود.
شکلات تیره

 

شکلات سیاه

اگر احساس خستگی، کسالت یا افسردگی می‌کنید حتماً شکلات سیاه میل کنید. به خصوص شکلات‌هایی که حاوی 70 درصد کاکائو باشند بسیار مفیدتر هستند.

هر از گاهی و یا اگر نیاز دارید هر روز یک مربع شکلات سیاه میل کنید.

 

ماهی

 

ماهی را دریابید

ماهی‌ها با توجه به گونه های مختلفشان در هر 100 گرم 0.5 میلی گرم آهن دارند و برای همین منبع خوب آهن محسوب می‌شوند.

توصیه می‌کنیم که هر هفته دو مرتبه ماهی میل کنید.

مصرف ماهی‌های چربی مثل ماهی آزاد، ساردین، ماکرو و تن را در الویت قرار دهید.

 

فاطمه مهدی پور

بخش تغذیه و آشپزی تبیان

ویتامین c

ماده‌ی غذایی سرشار از ویتامین C


ویتامین C قدرت آنتی اکسیدانیِ قابل توجهی دارد و ضروری‌ترین ویتامین برای پیشگیری از سرماخوردگی محسوب می‌شود.

در این مقاله شما را با مواد غذایی آشنا می‌کنیم که حاوی بیشترین میزان از این ویتامین هستند.

انواع کلم

خانواده‌ی کلم‌ها

کلم‌هایی مثل کلم چینی، بروکسل و بروکلی فرمانروایان دنیای سلامتی‌اند. در هر فنجان از این کلم‌ها 33 میلی گرم ویتامین C وجود دارد. خانواده‌ی کلم‌ها سرشار از مواد مغذی‌اند و می‌توانند با سرطان و بیماری‌های قلبی عروقی مقاله کنند. کلم بروکسل چهار برابر بیشتر از هم خانواده های دیگر خود ویتامین C دارد، یعنی هر فنجان 97 میلی گرم. توجه داشته باشید بهترین شیوه‌ی پخت کلم‌ها بخارپز کردن است تا بیشترین میزان ویتامین‌های خود را حفظ کنند. توصیه می‌کنیم از جوشاندن طولانی مدت این کلم‌ها خودداری کنید.

مرکبات

 

مرکبات

مرکبات منبع فوق‌العاده‌ی ویتامین C، پتاسیم، پکتین و ترکیبات فیتوشیمیایی می‌باشند که با آلرژی، آسم، سرطان، بیماری آب مروارید چشم، بیماری‌های قلبی، سکته مغزی و سرماخوردگی مقابله می‌کنند.

 

 

 

کیوی

کیوی

یک عدد کیوی درشت حدود 80 میلی گرم ویتامین C و عناصر فیتوشیمیایی زیادی دارد.

این میوه‌ی خوشمزه همچنین حاوی میزان زیادی پتاسیم و پکتین، فیبرهای حلال است که میزان کلسترول خون را ثابت نگه می‌دارد.

کیوی تأمین کننده‌ی آنتی اکسیدان‌های لوتئین و زآگزانتین نیز می‌باشد که برای سلامت چشم ضروری‌اند. باید بدانید 115 گرم از این میوه حاوی فقط 70 کالری است.

 

طالبی

 

طالبی، خربزه

این میوه‌ها سرشار از ویتامین C و پتاسیم هستند و برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی، بعضی از سرطان‌ها، بیماری‌های تنفسی، کاهش قدرت بینایی و آکنه موثر عمل می‌کنند.

 

 

 

نخودفرنگی

نخود فرنگی

نخود فرنگی منبع خوب پروتئین‌های گیاهی و آهن است که برای گیاه‌خواران یک ماده‌ی غذایی مفید محسوب می‌شود.

نخود فرنگی احتمال پیشرفت بعضی از سرطان‌ها را کاهش می‌دهد و از افسردگی، بالا رفتن کلسترول و بیماری دژنراسیون ماکولای چشم پیشگیری می‌کند. ویتامین C با اثرات منفی رادیکال‌های آزاد مقابله می‌کند و برای همین می‌تواند از بیماری آب مروارید پیشگیری کند. برای حفظ بیشترین میزان ویتامین C نخود فرنگی توصیه می‌کنیم برای پخت آن از آب کمی استفاده کنید.

 

فلفل دلمه ای

فلفل دلمه‌ای

فلفل دلمه‌ای حاوی 32 کالری است اما باید بدانید بر حسب رنگ‌های متنوع خود حاوی ویتامین‌های متنوعی نیز می‌باشند.

در حالت کلی فلفل دلمه‌ای به اندازه‌ی مرکبات حاوی ویتامین C است. این مواد غذایی از ابتلا به بیماری‌های قلبی، کاهش قدرت بینایی و گرفتن بینی پیشگیری می‌کند.

 

 

آناناس

 

آناناس

سال‌های سال از این میوه‌ی خوشمزه برای درمان اختلالات روده و یبوست استفاده کرده‌اند و باید بدانید که این میوه‌ی استوایی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن، استخوان‌ها و سلامت قلبی عروقی می‌شود.

یک فنجان آناناس تازه حاوی 25 میلی گرم ویتامین C و 75 کالری است. آب آناناس نیز ویتامین C خود را حفظ می‌کند.

 

سیب زمینی

 

 

سیب زمینی

یک عدد سیب زمینی متوسط که با پوست کبابی شده است حاوی 25 میلی گرم ویتامین C می‌باشد که 25 درصد نیاز روزانه یک فرد بزرگسال را تأمین می‌کند.

 

 

اسفناج

اسفناج

اگر چه غذای مورد علاقه‌ی ملوان زبل منبع کامل آهن نیست اما باید بدانید این ماده غذایی سرشار از کاروتنوئید است. این مواد مغذی با همیاری ویتامین‌ها باعث پیشگیری از سرطان و کلسترول بالا شده و اجازه نمی‌دهد قدرت بینایی‌تان کاهش یابد.

ویتامین C موجود در اسفناج از دژنراسیون ماکولای چشم، آرتروز و سکته‌ی مغزی پیشگیری می‌کند.

 

سیب زمینی شیرین

سیب زمینی شیرین یکی از سبزیجات سرشار از مواد مغذی مفید است. ویتامین C موجود در سیب زمینی شیرین از ابتلا به سرطان، بیماری‌های چشمی، افسردگی و بیماری‌های قلبی عروقی پیشگیری به عمل می‌آورد.

گوجه فرنگی

 

گوجه فرنگی

یک عدد گوجه فرنگی متوسط کاملاً رسیده دارای 26 کالری و حاوی حدود 23 میلی گرم ویتامین C می‌باشد.

گوجه فرنگی می‌تواند از ابتلا به بیماری‌های قلبی، عفونت‌های مجاری تنفسی، سرطان پوست و کاهش قدرت بینایی پیشگیری به عمل می‌آورد.

 

 

شلغم

شلغم

شلغم جزو سبزیجات نسبتاً ارزان قیمت و بسیار سالمی است که آماده کردنش نیز بسیار ساده بوده و در عین حال حاوی ویتامین C زیاد و اسید آمینه های ضروری است.

یک فنجان شلغم پخته شده حاوی 35 کالری و 18 میلی گرم ویتامین C می‌باشد. ویتامین C موجود در این ماده‌ی غذایی مانند آنتی اکسیدان قوی عمل می‌کند و رادیکال‌های آزاد را کنترل کرده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

کدو حلوایی

کدو حلوایی

نصف فنجان کدو حلوایی پخته 10 درصد از نیاز روزانه‌ی ما به ویتامین C را تأمین می‌کند.

کدو حلوایی یکی از سبزیجات رنگی و خوشمزه است که از پیدایش آکنه، بیماری‌های قلبی و اضافه وزن پیشگیری می‌کند.

توجه داشته باشید که جوشاندن کدو حلوایی در آب جوش باعث از بین رفتن ویتامین C و عناصر مغذی دیگر آن می‌شود.

برای پیشگیری از این مسئله توصیه می‌کنیم این ماده‌ی غذایی را بخار پز یا در فر آماده کنید.

 

 

فاطمه مهدی پور

بخش تغذیه و آشپزی تبیان

گزنه

9مشکلی که می‌توان با گزنه حل کرد


گزنه گیاه کوچکی است که همه جا می‌روید. اگر خواص این گیاه را بشناسید خواهید دید که بر خلاف ظاهر خشن و گزنده‌اش چقدر با سلامتی‌تان مهربان است.

درد مفاصل، ریزش مو، عفونت‌های ادراری، خستگی، مشکلات پروستات و غیره را می‌توان با دست‌های خشن همین گیاه درمان کرد. در این مقاله بیشتر راجع به گزنه صحبت و خواص آن را بررسی می‌کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.

گزنه

جوشانده‌ی گزنه برای پیشگیری از پوکی استخوان

گزنه سرشار از سیلیس و عنصر بور می‌باشد که برای پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان موثر است. پوکی استخوان در نتیجه‌ی از بین رفتن املاح معدنی از بدن بروز می‌کند که معمولاً از پنجاه سال به بعد افراد را مبتلا می‌کند.

روش استفاده: 3 قاشق غذاخوری برگ خشک گزنه را در یک فنجان آب جوش ریخته و به مدت 10 دقیقه دم کنید. روزانه 4 تا 5 فنجان از این دم کرده میل کنید.

 

ریشه‌ی گزنه برای مقابله با مشکلات پروستات  

گزنه برای آقایانی که پروستاتشان بزرگ شده مفید است. به عقیده‌ی محققان ریشه‌ی این گیاه حاوی «لکتین»، «تانین»، «گلیکان» و «لیگنان» هایی می‌باشد که مانند هورمون‌های زنانه عمل می‌کند و تأثیر مثبتی روی غده‌ی پروستات می‌گذارد. پژوهش‌ها نشان می‌دهد که مصرف ریشه‌ی گزنه برای درمان مشکلات پروستات (غیر سرطانی و خوش‌خیم) مفید است.

روش استفاده: یک قاشق غذاخوری ریشه‌ی گزنه را با یک فنجان آب جوش به مدت 10 دقیقه دم کنید و به مدت سه هفته روزانه 4 فنجان از این دم کرده بنوشید. یا اینکه از کپسول‌های گزنه استفاده کنید. می‌توانید با پزشکتان مشورت کرده و کپسول‌های 300 میلی‌گرمی گزنه مصرف کنید. توجه داشته باشید آقایانی که موقع ادرار کردن مشکل دارند نباید بدون مشورت با پزشک از ریشه‌ی گزنه استفاده کنند.

 

دانه‌های گزنه برای مقابله با اسهال

دانه‌ها و برگ‌های گزنه یک درمان فوق‌العاده برای اسهال می‌باشند. این دانه‌ها سرشار از پروتئین، موسیلاژ و روغن‌های چرب هستند.

روش استفاده: یک قاشق غذاخوری برگ خشک گزنه را در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت 10 دقیقه بجوشانید و در طول روز از این جوشانده میل کنید.

 

گزنه برای پو ست‌های چرب

گزنه برای افرادی که پوست خیلی چرب، کثیف و پر از آکنه دارند خوب است. به خاطر اینکه خواص قلیایی دارد.

روش استفاده: بر گ های گزنه‌ی تازه را بجوشانید و آب کش کنید. سپس اجازه دهید برگ‌ها خنک شود. این برگ‌ها را بکوبید و به صورت مرهم (هر هفته دو مرتبه) روی پوست بگذارید. همچنین لازم است که یک قاشق غذاخوری برگ خشک گزنه را با یک لیتر آب به مدت 10 دقیقه دم کنید و روزانه 3 مرتبه یک فنجان از آن بنوشید.

اگر مدام احساس خستگی می‌کنید گزنه را دریابید. این گیاه سرشار از ویتامین C

و آهن می‌باشد و برای رفع خستگی‌های جسمی و روحی مناسب است. گزنه

انرژی زا بوده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و برای همین هم کمک

می‌کند خیلی زود سرپا شوید

گزنه برای سم زدایی از بدن

مصرف مواد غذایی چرب و شیرین و غیره باعث می‌شود که بدن مازاد سموم دفع نشده را در بدن نگه دارد. برای همین لازم است هر از گاهی به خصوص در فصل بهار به فکر سم زدایی از بدن باشید. خوشبختانه گزنه به عملکرد برخی از ارگان‌های بدن مانند کلیه‌ها کمک می‌کند. نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهد که این گیاه به دفع سموم بدن مانند اوره کمک زیادی می‌کند.

روش مصرف: 3 قاشق غذاخوری برگ خشک گزنه را با یک فنجان آب جوش به مدت 10 دقیقه دم کنید. به مدت 3 هفته روزانه 2 تا 3 فنجان از این جوشانده میل کنید.

 

گزنه برای مقابله با تب یونجه

تب یونجه همان حساسیتی است که در فصل بهار گریبان خیلی‌ها را می‌گیرد. برای پیشگیری یا تسکین این حساسیت می‌توانید به سراغ گزنه بروید.

روش مصرف: 3 قاشق غذاخوری برگ گزنه‌ی خشک را با یک فنجان آب جوش به مدت 10 دقیقه دم کنید. به مدت 3 هفته هر روز از این دم کرده میل کنید.

کپسول گزنه

گزنه برای مقابله با خستگی

اگر مدام احساس خستگی می‌کنید گزنه را دریابید. این گیاه سرشار از ویتامین C و آهن می‌باشد و برای رفع خستگی‌های جسمی و روحی مناسب است. گزنه انرژی زا بوده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و برای همین هم کمک می‌کند خیلی زود سرپا شوید.

روش مصرف: 3 قاشق غذاخوری برگ خشک گزنه را با یک فنجان آب جوش به مدت 10 دقیقه دم کنید و روزانه 4 تا 5 فنجان از آن بنوشید. یا اینکه از کپسول‌های 500 میلی‌گرمی استفاده کنید (طبق نظر پزشک یا داروساز). توجه داشته باشید که می‌توانید از آب گزنه برای رفع کم خونی و خستگی مفرط استفاده کنید. برای این کار لازم است که برگ های تازه این گیاه را میکس کرده و آب آن را صاف کنید. هر هفته 3 مرتبه به میزان 15 میلی‌لیتر از این آب میل کنید.

 

گزنه ادرارآور است

 

بر گ های گزنه ادرارآور است. در واقع برای افزایش میزان ادرار و تمیزی مجاری اداری از شر عفونت و یا برای پیشگیری از تشکیل سنگ کلیه مفید است.

روش مصرف: یک تا دو مشت برگ تازه‌ی گزنه را در یک لیتر آب ریخته و به مدت 10 دقیقه بجوشانید و سپس صاف کنید. به مدت 3 هفته روزانه دو تا سه فنجان از این جوشانده را میل کنید.

فاطمه مهدی پور

اسیدفولیک: چرا و چگونه؟

اسیدفولیک: چرا و چگونه؟


اسیدفولیک را فولات یا ویتامین B9 نیز می‌گویند. یکی از ترکیبات ضروری برای حفظ سلامت بدن که ارتباط زیادی با باروری، حاملگی و رشد جنین دارد.

فولات یکی از ویتامین‌های گروه B محسوب می‌شود. در این مطلب به شما خواهیم گفت منابع اصلی اسیدفولیک چیست و چرا این ویتامین برای بدن لازم است! لطفاً چند دقیقه نگاه‌هایتان را به ما بسپارید.

اسیدفولیک

منابع غذایی اسیدفولیک

اسیدفولیک در منابع غذایی گیاهی و همچنین در مواد غذایی حیوانی وجود دارد. جگر و کله‌پاچه حاوی میزان قابل‌توجهی اسیدفولیک هستند. دقیق‌تر اینکه 100 گرم از این مواد غذایی حدود 500 میکروگرم اسیدفولیک دارد. برای اینکه میزان این ویتامین را در بدنتان بالا ببرید باید مصرف مواد غذایی گیاهی را افزایش دهید. برای این کار لازم است میوه، سبزیجات، حبوبات، غلات کامل و آجیل بیشتری میل کنید. جزئیات بیشتر را در ادامه‌ی مطلب مطالعه بفرمایید.

 

سبزیجات فولات دار

بروکلی، آرتیشو، مارچوبه، کلم بروکسل، گل کلم، شلغم، چغندر، اسفناج، غلات کامل (سبوس‌دار). هر 100 گرم از این مواد غذایی 100 تا 300 میکروگرم اسیدفولیک به بدنتان می‌رساند.

 

میوه‌های فولات دار

مرکبات (پرتقال، نارنگی) آووکادو، حبوبات (لوبیاها، نخود، عدس، نخودفرنگی)، کیوی، کاهو، مغزها (گردو، بادام، فندق)، نان و پاستاهای تهیه‌شده از آرد کامل، گوجه گیلاسی. این مواد غذایی نیز حاوی میزان قابل‌توجهی اسیدفولیک هستند به طوری که 100 گرم از آن‌ها حدود 30 تا 99 میکروگرم از این ویتامین را دارا می‌باشد.

 

بفرمایید تخم‌مرغ

در بین مواد غذایی حیوانی، تخم‌مرغ حاوی میزان قابل‌توجهی اسیدفولیک می‌باشد. باید بدانید که 100 گرم تخم‌مرغ حدود 50 میکروگرم فولات دارد. توصیه می‌کنیم هر هفته بین 2 تا 3 عدد تخم‌مرغ میل کنید.

کمبود اسیدفولیک باعث بروز عوارضی مانند خستگی، بی‌اشتهایی، کاهش وزن، ضعف، سوزش معده، اسهال، یبوست، افسردگی، تپش قلب، ضعف سیستم ایمنی

و غیره می‌شود

بدانید که...

بدانید که پخت‌وپز طولانی و نامناسب حدود 90 درصد ویتامین‌های موجود در مواد غذایی را از بین می‌برد که اسیدفولیک نیز از آن مستثنا نیست. رژیم غذایی مدیترانه‌ای به طور طبیعی حاوی بیشتری میزان اسیدفولیک می‌باشد. برای همین این رژیم سالم برای تمام افرادی که می‌خواهند میزان اسیدفولیک خود را بالا ببرند مناسب است. گاهی وقت‌ها لازم است برای تامین نیازهای روزمره‌ی خود مکمل مصرف کنید.

 

اسیدفولیک چه می‌کند؟

اسیدفولیک برای کودکان و بزرگ‌سالان لازم و ضروری است تا گلبول‌های قرمز تولید کنند و دچار کم‌خونی نشوند. مصرف میزان لازم از این ویتامین در دوره‌ی بارداری برای پیشگیری از نارسایی‌ها و ناهنجاری‌های مادرزادی به خصوص برای سلامتی سیستم عصبی مرکزی و تولد نوزادانی سالم لازم است.

میزان مورد نیاز اسیدفولیک بنا به نیازهای خاص بدن روزانه بین 50 تا 200 میکروگرم است که این میزان در زمان بارداری افزایش می‌یابد. اسیدفولیک برای عملکرد خوب سیستم عصبی و همچنین سلامت مغز استخوان لازم است.

اسیدفولیک در تولید انرژی و تبدیل پروتئین‌ها و همچنین فعال کردن ویتامین B12 نقش موثری دارد. جنین در حال شکل‌گیری از همان روزهای نخست برای اینکه ذخیره‌ی مناسبی از این ترکیبات را در اختیار داشته باشد و ارگان‌های بدنش رشد کنند به این ویتامین نیازمند است.

 

مواد غذایی غنی‌شده از اسیدفولیک

تولیدکنندگان غذایی صنعتی مواد غذایی غنی‌شده با اسیدفولیک تولید و عرضه می‌کنند؛ یعنی اینکه این مواد غذایی حاوی میزان قابل‌توجهی فولات طبیعی و ترکیبی می‌باشد. در بین این مواد غذایی می‌توان به غلات صبحانه، بیسکویت‌ها، آب میوه‌ها و غیره اشاره کرد. مصرف یک یا دو سهم غذایی از این مواد غذایی در روز برای افزایش ذخیره‌ی اسیدفولیک بدن کافی است.

مکمل اسید فولیک

مکمل‌های اسیدفولیک

در اغلب موارد به خانم‌های باردار مکمل اسیدفولیک تجویز می‌شود تا سلامت مادر و جنین تامین شود. میزان فولات مورد نیاز در دوره‌ی بارداری حدود 400 میکروگرم در روز می‌باشد. البته به عقیده‌ی برخی از متخصصان افرادی که قصد بارداری دارند نیز باید مکمل مصرف کنند تا بدنشان آمادگی لازم برای بارداری را داشته باشد. اگر خانمی دچار کمبود این ویتامین باشد پزشک دُز بالای آن را تجویز خواهد کرد. مصرف اسیدفولیک کافی در دوره‌ی بارداری از تولد نوزادانی با ناهنجاری‌های مادرزادی، زایمان پیش از موعد، اوتیسم، بچه‌های لب شکری و تأخیر در گفتار پیشگیری می‌کند. البته مصرف مکمل اسیدفولیک صرفاً برای خانم‌های باردار نیست و آقایانی که قصد پدر شدن دارند نیز باید به فکر افزایش میزان اسیدفولیک بدنشان باشند. اخیراً محققان هلندی به این نتیجه رسیده‌اند که روی اسپرم آقایان تأثیر گذشته و قدرت باروری آن‌ها را افزایش می‌دهند.

توجه داشته باشید تمام افرادی که دچار کمبود این ویتامین هستند نیز به مکمل نیاز خواهند داشت. باید بدانید که کمبود اسیدفولیک باعث بروز عوارضی مانند خستگی، بی‌اشتهایی، کاهش وزن، ضعف، سوزش معده، اسهال، یبوست، افسردگی، تپش قلب، ضعف سیستم ایمنی و غیره می‌شود. توصیه می‌کنیم در صورتی که تصور می‌کنید با کمبود این ویتامین مواجه هستید آزمایش خون داده و با پزشکتان در ارتباط باشید.

 

فاطمه مهدی پور

بخش تغذیه و آشپزی تبیان